Over ons

In de afgelopen jaren betekende een ernstige lichamelijke handicap werkloosheid, isolement en inactiviteit voor vele duizenden mensen.

Niet langer. Terwijl de Americans with Disabilities Act de werkplek en openbare voorzieningen heeft opengesteld voor mensen met een handicap, zijn er in het hele land veel organisaties ontstaan ​​die toegang bieden tot sportprogramma’s voor zowel rolstoelgebonden personen als geamputeerden met kunstmatige prothesen. Mensen met een handicap ervaren het plezier van deelname aan alpineskiën en langlaufen, allerlei watersporten, van zwemmen tot zeilen tot duiken, en zelfs nog extremere sporten zoals bergbeklimmen en skydiven.

Het belang van zowel competitieve als recreatieve sporten voor personen met een handicap kan niet worden overschat. Vooral voor voorheen valide mensen die gehandicapt zijn geraakt, kan sport een enorme motivatie zijn voor het revalidatieproces en kan het helpen bij het verlichten van de depressie, verwarring en verlies van zelfrespect die vaak gepaard gaan met een slopende blessure. Voor degenen die met een ernstige handicap zijn geboren, kan sport dienen als een belangrijke manier om verbinding te maken met de wereld van ‘valide’.